Blind Guardian - Imaginations from the Other Side (1995) - MusicMeter.nl (2024)

  • INFORMATIE
  • STATISTIEKEN
  • STEMMEN

"); }else{ $('div#filmleaderboard').html("

"); }

Blind Guardian - Imaginations from the Other Side (1995) - MusicMeter.nl (1)

"); }else{ $('div#filmtopmpu').hide(); }

mijn stem

3,91 (79)

79 stemmen

Duitsland
Metal
Label: Virgin

  1. Imaginations from the Other Side (7:19)
  2. I'm Alive (5:31)
  3. A Past and Future Secret (3:48)
  4. The Script for My Requiem (6:09)
  5. Mordred's Song (5:28)
  6. Born in a Mourning Hall (5:14)
  7. Bright Eyes (5:16)
  8. Another Holy War (4:32)
  9. And the Story Ends (6:00)

totale tijdsduur: 49:17

"); }

  • 24 BERICHTEN
  • 3 MENINGEN

zoeken in:

<1>

1

4,5

Sinner

geplaatst: 13 februari 2006, 13:45 uur

Sublieme plaat. De overtreffende stap van het toch al heel erg goed Somewhere Far Beyond. Betere productie, zang en ook de koortjes komen voor de eerste keer geweldig tot hun recht. Mijlpaal in de Duitse metal geschiedenis, die zeker genoemd mag worden met Helloween's Keepers, of Accept's Restless And Wild.

xplorer

geplaatst: 3 juni 2006, 10:55 uur

Sinner, ik ben tot de cocnlusie gekomen dat ik het erg veel met je eens ben qua muzieksmaak.

4,0

Eddie

geplaatst: 5 juni 2006, 23:44 uur

Dit is eigenlijk de enige BG plaat die ik echt heel erg sterk vind, de rest vind ik of te bombastisch of te veel standaard powermetal. Dit is idd echt zo'n plaat die vanbegin tot eind klopt.

4,0

waterboy

geplaatst: 3 september 2006, 22:02 uur

een erg goede plaat 4*

eddy_lives

geplaatst: 16 oktober 2006, 19:02 uur

Eddie schreef:
Dit is eigenlijk de enige BG plaat die ik echt heel erg sterk vind, de rest vind ik of te bombastisch of te veel standaard powermetal. Dit is idd echt zo'n plaat die vanbegin tot eind klopt.

vergeten we dan somewhere far beyond niet? vind ik persoonlijk sterk op deze plaat lijken... (jammer alleen van de laatste paar nummers)

beide topalbums! 4

5,0

Poncho

geplaatst: 5 september 2007, 23:35 uur

vind em niet zo goed als Nightfall in middle Earth, maar het is wel de tweede beste van BG. Live klinkt ie trouwens nog 100x beter. vooral het feit dat de hele plaat gewoon 'klopt' is echt zalig. Bij vorige platen wisselde BG vaak instant classics af met echte bagger songs

4,5

eddy_lives

geplaatst: 30 september 2007, 13:55 uur

vind nightfall echt een stuk minder dan deze plaat. leuk conceptalbum maar zeker niet het beste van deze mannen...staat bij mij op 4 na dit album, somwhere far beyond en tales from the twilightworld 🙂

live klint het trouwens ook top ja. heb de live dvd, tokyo tales (staan geen nummers van de album op) en de live dubbel cd, en moet zeggen dat het niet verkeerd klinkt. was vooral benieuwd hoe de stem van Hansi live klonk, en dat viel me alles mee. blijft een topband dit!

snarf349

geplaatst: 25 december 2007, 17:19 uur

zonder enige twijfel de beste plaat die ze tot nu toe gemaakt hebben.
goede riffs, goede vocalen en niet te vergeten ijzersterke nummers.
powermetal op z'n best.

4,0

lykathea

geplaatst: 17 mei 2008, 23:49 uur

Ik ben normaal gesproken niet zo gecharmeerd van Power Metal, maar het beste wat Blind Guardian te bieden heeft is vaak toch wel erg goed te pruimen.

4,0

Houn

geplaatst: 7 januari 2009, 14:27 uur

1 van de beste power-metal platen.
Heerlijk.

Modreds Song is subliem!

Blind Guardian - Imaginations from the Other Side (1995) - MusicMeter.nl (12)

Kingsnake

geplaatst: 26 juli 2009, 12:51 uur

Blind Guardian op hun toppunt van songwriting.
Hier zitten al een hoop sprookjesmetal invloeden in, maar de muziek is nog steeds speed/power metal, met (gelukkig) nog geen gothicmetal elementen.

Deze plaat herbergt een aantal zeer fijne metalsongs alsmede een heerlijke power-ballad achtige song "Bright Eyes".

Blinde Guardian heeft deze plaat niet meer kunnen overtreffen.

4,0

wouter8

geplaatst: 30 november 2009, 16:24 uur

Imaginations from the Other Side is mijns inziens het beste album dat de heren van Blind Guardian ooit hebben gemaakt. De songs die hier op staan zijn stuk voor stuk dijken van nummers, met als hoogtepunten 'Imaginations', 'A Past and Future Secret' en 'Bright Eyes'.

Zoals Kingsnake hieronder al zei: powermetal met sprookjesmetal-invloeden. En daar zit de kracht misschien ook wel in. Waar de eerste albums echt power/speed-metal album zijn, waar ik de bombast een beetje mis. En waar de hierop volgende albums juist een overkill aan bombast hebben (ik kan er nog steeds met mijn hoofd niet bij: 22 nummers op Nightfall In Middle Earth 😐), klopt het hier allemaal wél.

Nu luister ik dit album bijna nooit meer en ook dat zal een reden hebben. Het intrigeert me niet zo meer, niet zoals het me ooit heeft gedaan.
Maar waarom staat dit album dan toch in godsnaam op nummer 1 in mijn top 10? Ik heb het 'maar' 4 sterren gegeven en nee, dat is géén foutje. Het heeft vooral te maken met het feit dat dit 'de eerste' was voor mij. Zoals ik al ooit ergens anders heb geschreven:
'Ik weet niet precies waarom, ik denk vanwege de shirts, maar ik heb toen een cd van Bind Guardian besteld, Imaginations From The Other Side genaamd. Deze cd heeft me, toen ik hem voor het eerst draaide, helemaal omver geblazen. Wat een ruige,stoere (en weet ik wat voor clichés) muziek!! Dit was het! Ik heb die cd een aantal dagen aan een stuk door gedraaid, en ik kan er nu nog steeds graag naar luisteren, nu ik dit typ krijg ik er zelfs weer zin in... Hier begon het dus allemaal echt mee.'

En dat is eigenlijk ook de daadwerkelijke reden dat ik dit album nog altijd koester. Het is niet het meest geniale album ooit gemaakt, zeker niet. Maar het heeft mij een ontdekkingstocht gegeven die nooit voltooid zal zijn en waar zoveel moois uit kan komen. En dat is misschien nog wel belangrijker.

4*

4,0

jasper1991

geplaatst: 6 april 2012, 13:39 uur

Ware metalklassieker. Nogal folky powermetal, maar erg origineel gebracht en met veel gevoel voor rakende details. Een bepaalde opgetogenheid wordt gecombineerd met mysticisme en duisterheid in de nummers en er spat een fraaie unieke middeleeuwse sfeer van het album af. Er is niets standaards aan.

Beste nummers: het prachtig akoestische A Past and a Future Secret die de fraaie middeleeuwse folkloristische sfeer met zich meebrengt, Mordreds Song, het geniale refrein van Born in a Mourning Hall, Bright Eyes en And the Story Ends. Zonder de rest slecht te noemen - songwriting van hoog niveau.

Ik trek af en toe Kursch' schreeuwerige vocalen alleen niet zo... hierom net geen topcategorie 4,5*. Achtergrondvocalen zijn misschien ook iets te overdadig aanwezig. Het is een zeer druk en bombastisch album en ik heb er niet altijd zin in, maar als de stemming ernaar is laat ik me meeslepen in de sprookjeswereld van deze schijf en geloof ik alles wat ik hoor.

Ik ken een aantal albums van de mannen half, maar dit is de enige die echt iets met me doet. Toch nog maar eens testen of ze niet meer fraaie werken hebben achtergelaten.

Blind Guardian - Imaginations from the Other Side (1995) - MusicMeter.nl (15)

Mind Ruler

geplaatst: 3 juni 2012, 20:07 uur

Voor mij persoonlijk ook Blind Guardian's meesterwerk.
Hoewel de 2 albums die hierna zouden volgen ook niet van de minste waren, hou ik persoonlijk meer van dit album. Misschien omdat dit m'n eerste kennismaking met de band was en zo u weet, roest oude liefde nooit. Mordred's Song en Bright Eyes staan nog steeds bovenaan mijn favoriete Guardiansongs.

4,5

Jasperge

geplaatst: 19 oktober 2012, 23:44 uur

Een van de minder bombastische albums van deze heren, en een van hun beste.
Vooral I'm Alive is zeer sterk, maar ook Another Holy War en de titelsong stellen niet teleur, net als de rest van het album. 4,5*

Edwynn

geplaatst: 6 januari 2014, 11:59 uur

Imaginations From The Other Side was muzikaal alweer een klein stapje verder dan Somewhere Far Beyond. Het kwam uit in een tijd dat dit soort muziek door de meeste bladen belachelijk werd gemaakt. Want Blind Guardian was ook toen geen houthakkersbloezenband die sober klinkende liedjes zong over de heroïneverslavingen van de moeders van de bandleden. Blind Guardian hulde zich in fantasievolle metal en bediende zich medio jaren 90 nog gewoon van gitaarsolo's. Deze Duitsers hadden gek genoeg minder last van de globale negeerstand dan hun collega's.

Duidelijk is dat Blind Guardian de perfectie nastreeft. En dat betekent dat we hier te maken hebben met een speed/powermetal hybride met de nodige progressieve kwinkslagen. Als het titelnummer op gang komt, is al duidelijk wat dat betekent. Dapper om te openen met een nummer dat op zo'n ongemakkelijk ritme stoelt. De koortjes lopen gesmeerd en ook de gitaarpartijen zijn prachtig. Eigenlijk heeft dit nummer alles al aan boord dat het album gaaf maakt.

I'm Alive is een ouderwetse snelheidsduivel met een gemakkelijk meebrulbaar refrein. Wie in cliché's denkt, had geopend met deze track. A Past And Future Secret is een ballade die in dezelfde stijl opereert als The Bard's Song. Een geslaagde poging om het minstrelensfeertje te handhaven.

In oude interviews lees ik dat de band afstand wilde nemen van de Lord Of The Ringsthematiek dat men als een blok aan het been ging ervaren. Dat concept inwisselen voor fragmenten uit de Koning Arthursaga maakt die stelling weer een beetje lachwekkend. Voor de luisteraar betekent dat het allemaal niets uitmaakt. Voor Blind Guardian zelf was het ook niet helemaal duidelijk want opvolger Nightfall In Middle-Earth gaat helemaal over de top qua Lord Of The Ringsp*rno.

Imaginations From The Other Side heeft met nummers als het geweldige The Script For My Requiem en Born In A Mourning Hall een hoop bombast aan boord, maar slaat nog niet door naar de musicalmetal van A Night At The Opera. Grappig is ook de vreemde eend in de bijt Bright Eyes. Een poppy song met een sterk gitaarthema en toffe koortjes ondanks dat die het glazuur van de wc-pot af doen af laten springen.

Voor Blind Guardian vind ik Imaginations From The Other Side een consoliderende stap in de discografie. Niet per se beter dan Somewhere Far Beyond maar het is er toch ook niet één om zomaar te laten liggen. Ondanks alle tierlantijnen ontwijkt de band de blije attitude van haar collega's en weet de ze nog verrassend vaak bijtend uit de hoek te komen.

Blind Guardian - Imaginations from the Other Side (1995) - MusicMeter.nl (18)

Ozric Spacefolk

geplaatst: 8 januari 2014, 21:19 uur

Lange tijd was ik erg 'into' de muziek van Blind Guardian en Iced Earth. Powermetal met thrashinvloeden. Ook Helloween lustte ik erg graag.

Ik weet niet of ik het nu nog zo leuk vind. Maar ik heb er erg van genoten. Ik vond de zang van Hansi ook erg sympathiek klinken altijd. Maar het waren met name de drumpartijen die een grote indruk op me hebben gemaakt.

Blind Guardian vond ik altijd een beetje de Queen van de metal, met al die koortjes.

Edwynn

geplaatst: 8 januari 2014, 21:40 uur

Maar dan wel zonder draken als Love Of My Life.

Blind Guardian - Imaginations from the Other Side (1995) - MusicMeter.nl (20)

Ozric Spacefolk

geplaatst: 8 januari 2014, 21:48 uur

Ergens en ooit heeft Blind Guardian 'Spread My Wings' gecovered. Niet erg geslaagd.

Blind Guardian - Imaginations from the Other Side (1995) - MusicMeter.nl (21)

Ozric Spacefolk

geplaatst: 8 januari 2014, 21:48 uur

Edwynn schreef:
Maar dan wel zonder draken als Love Of My Life.

Pff.... ja, inderdaad.

maxherman

geplaatst: 22 november 2014, 15:27 uur

Prachtige review, Edwynn. Ook tegenwoordig wordt er door meer mensen nog steeds een beetje denigrerend over Duitse metal gesproken, terwijl BG toch bewijst veel kwaliteit te hebben (ook live). Ik ben sinds Tales from the Twilight World een grote fan van deze groep, en verheug me op de nieuwe plaat in januari. 4,5

4,0

Lau1986

geplaatst: 18 december 2016, 11:20 uur

Een heerlijke plaat van Blind Guardian. Theatraal en groots, zo klinkt Imaginations from the Other side. Ik vind het heerlijk en het past ook prima bij Blind Guardian.

4,0

RuudC

geplaatst: 1 maart 2018, 20:20 uur

Het blijft me verbazen dat veel fans dit album als favoriet bestempelen. Ik heb Imaginations From The Other Side nooit als slecht bestempeld of iets dergelijks, maar ik vind het echt veel minder ingenieus in elkaar steken dan de voorgaande drie platen. De titeltrack is alvast fantastisch en borduurt verder waar Somewhere Far Beyond ophield. A Past And Future Secret is een prachtige ballad. Maar als ik kijk naar Mordred's Song, Bright Eyes (ja, je leest het goed, Bright Eyes) en Another Holy War, dan vind ik echt dat de band een paar ferme stappen terug zet. Stauch wisselt gave roffels in voor een constante dubbele bas. Het riffwerk is vrij simpel en Hansi zingt te hard, waardoor alle emoties uitgebannen worden. Bright Eyes heeft dat leuke refrein, maar ik hoor dan echt veel liever een eindeloze Valhalla. Vier sterren omdat Blind Guardian nooit slechte platen aflevert, maar duidelijk de minste tot nu toe.

Tussenstand:
1. Tales From The Twilight World
2. Somewhere Far Beyond
3. Follow The Blind
4. Battalions Of Fear
5. Imaginations From The Other Side

4,5

lennert

geplaatst: 1 maart 2018, 20:20 uur

Gezien de score zou je het niet verwachten, maar ik heb altijd een bijzonder euvel met dit album gehad: het is zo verdomd schreeuwerig in het vocale departement in vergelijking met zijn voorgangers. Somewhere Far Beyond had subtiele en genuanceerde zanglijnen, terwijl de muziek nog steeds stevig was, maar bij Imaginations From The Other Side wordt het allemaal net een stukje verder open getrokken tot het punt dat ik van de meeste nummers de live versies of akoestische varianten van The Forgotten Tales liever hoor.

Het songmateriaal zelf: fantastisch. Een paar van mijn all-time favorieten zijn hier toch te vinden. Imaginations From The Other Side is een majestueuze opener die progmetal-referenties oproept. A Past And Future Secret is mijn favoriete ballad, nog boven The Bard's Song - In The Forest. Bright Eyes, ook al heb ik nog steeds geen idee waar het over gaat, raakt me altijd persoonlijk qua tekst. Alsof het laatste stukje teenage angst mijn lijf nog niet verlaten heeft en ik iets van mijn jeugdige rebelsheid nog terughoor. Script For My Requiem en Mordred's Song werken net iets beter als ze akoestisch zijn, maar raken me ook nog steeds in deze versie. Born In A Mourning Hall fascineert me altijd als laatste politieke/niet fantasy-gerelateerde tekst van de band. Slechts Another Holy War doet me echt niet zoveel.

Een album dat bij vele fans favoriet is, bij mij is het vooral een zeer gewaardeerd album dat zijn minpunten heeft om die topscore niet te halen.

Tussenstand
1. Somewhere Far Beyond
2. Follow The Blind
3. Imaginations From The Other Side
4. Tales From The Twilight World
5. Batallions Of Fear

* denotes required fields.

* denotes required fields.

<1>

1

Blind Guardian - Imaginations from the Other Side (1995) - MusicMeter.nl (2024)
Top Articles
Wie funktioniert die Carly App? - Wir zeigen es euch!
Carly Adapter Erfahrungen
Use Copilot in Microsoft Teams meetings
Moon Stone Pokemon Heart Gold
Lighthouse Diner Taylorsville Menu
Professor Qwertyson
Obituary (Binghamton Press & Sun-Bulletin): Tully Area Historical Society
Bluegabe Girlfriend
Overzicht reviews voor 2Cheap.nl
Www Thechristhospital Billpay
Morgan Wallen Pnc Park Seating Chart
Jscc Jweb
2021 Lexus IS for sale - Richardson, TX - craigslist
2024 Non-Homestead Millage - Clarkston Community Schools
Best Nail Salon Rome Ga
Espn Horse Racing Results
Imagetrend Inc, 20855 Kensington Blvd, Lakeville, MN 55044, US - MapQuest
Www Craigslist Milwaukee Wi
Euro Style Scrub Caps
Walmart Near South Lake Tahoe Ca
[PDF] NAVY RESERVE PERSONNEL MANUAL - Free Download PDF
Pirates Of The Caribbean 1 123Movies
Timeline of the September 11 Attacks
Kroger Feed Login
The Eight of Cups Tarot Card Meaning - The Ultimate Guide
My Reading Manga Gay
Funky Town Gore Cartel Video
Wheeling Matinee Results
Rogold Extension
Wisconsin Volleyball Team Leaked Uncovered
Tgh Imaging Powered By Tower Wesley Chapel Photos
Tenant Vs. Occupant: Is There Really A Difference Between Them?
4083519708
Go Upstate Mugshots Gaffney Sc
Bismarck Mandan Mugshots
The Transformation Of Vanessa Ray From Childhood To Blue Bloods - Looper
Cox Outage in Bentonville, Arkansas
Prior Authorization Requirements for Health Insurance Marketplace
Conan Exiles Armor Flexibility Kit
Hazel Moore Boobpedia
Isabella Duan Ahn Stanford
Best GoMovies Alternatives
What Is The Optavia Diet—And How Does It Work?
Ferhnvi
Hillsborough County Florida Recorder Of Deeds
Enter The Gungeon Gunther
De boeken van Val McDermid op volgorde
Suppress Spell Damage Poe
Razor Edge Gotti Pitbull Price
Bluebird Valuation Appraiser Login
ESPN's New Standalone Streaming Service Will Be Available Through Disney+ In 2025
Kenmore Coldspot Model 106 Light Bulb Replacement
Latest Posts
Article information

Author: Clemencia Bogisich Ret

Last Updated:

Views: 6650

Rating: 5 / 5 (80 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Clemencia Bogisich Ret

Birthday: 2001-07-17

Address: Suite 794 53887 Geri Spring, West Cristentown, KY 54855

Phone: +5934435460663

Job: Central Hospitality Director

Hobby: Yoga, Electronics, Rafting, Lockpicking, Inline skating, Puzzles, scrapbook

Introduction: My name is Clemencia Bogisich Ret, I am a super, outstanding, graceful, friendly, vast, comfortable, agreeable person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.